Veelgestelde Vragen


Ik ga toch geen krassen maken op mijn mooie plank?!

Ja natuurlijk wel! Gebruik jouw plank zonder zorgen en laat elke kras een bewijs zijn van een lekkere maaltijd of een gezellige kaasplank. Hout leeft, en jij ook. Hoe meer krassen hoe beter! Het draagt bij aan het karakter en de geschiedenis van jouw plank. Lees vooral ook de Blog voor "Snijplanken met een verhaal!"

 


Kopshout en Langshout

Waarom is kopshout zo goed als snijplank? Vergelijk de draad van het hout eens met een handvol ongekookte spaghetti. Bij kops hout staat die draad verticaal. Net zoals je van boven in een bos rechtopstaande pasta snijdt, glijdt het mes tussen de staande houtdraden door. Het snijdt niet echt iets door. Bij langshout is dat anders. Dan ligt de bos spaghetti plat waardoor bij het snijden de draden breken. Hierdoor slijt zowel het hout als het snijvalk van het mes sneller. Bij kops hout snijdt een mes de draad van het hout dus niet kapot, maar glijdt tussen de draden door. Ideaal voor in de keuken! 


Hoeveel garantie heeft mijn snijplank?

Op elke product van Sabber zit een garantie van 10 jaar. De garantie ziet op alle tekortkomingen van het product die bij een normaal gebruik en onderhoud niet verwacht mochten worden.

 


Wat is de opfrisservice?

Het is mogelijk om uw plank een aantal keren te laten schaven, schuren en oliën. Uw snijplank ziet er dan weer zo goed als nieuw uit.  De kosten hiervan bedragen voor een reguliere snijplank €25,- en voor een kopshouten snijplank of hakblok €40,-. Neem contact op met mij voor een opfrisbeurt.

 


Hoe wordt mijn plank verstuurd en verpakt?

Binnen 24 uur na uw bestelling ontvangt PostNL uw pakket. De verzending zal - in overleg - later plaatsvinden bij bijzondere wensen, zoals maatwerk en graveerwerk of bij onverwacht grote drukte. Heeft u spoed, bijvoorbeeld voor een cadeau, bel of mail mij voor een extra snelle verzending. Alle snijplanken worden verpakt als geschenk. Op deze foto's ziet u wat u na bezorging kunt verwachten.

 


Kan ik een plank op maat bestellen?

Elke plank (of meubel) die u in deze webshop ziet kan als inspiratie dienen voor uw bestelling op maat. Misschien heeft u zelf een ontwerp voor ogen. Laat mij weten wat uw wensen zijn en we overleggen samen over de houtsoorten, afmetingen en vorm van uw persoonlijke en unieke snijplank .

 


Waarom werkt mijn kortingscode niet?

Vergeet niet onder het vakje waar u de kortingscode invoert  op 'toepassen' te klikken. 

 


Wat geeft Sabber terug?

Als je bomen gebruikt, dan moet je bomen planten. Sabber schenkt daarom per verkochte snijplank €5,- aan deze doeltreffende actie:  https://meerbomen.nu